OV-begeleiderskaart voortaan voorzien van één pas

Voor mensen met een beperking die onder begeleiding reizen met het openbaar vervoer wordt het makkelijker gemaakt. 'Voortaan hebben zij nog maar één kaart nodig om de stations met poortjes in en uit te kunnen', zo meldt het ministerie van Infrastructuur en Milieu maandagmiddag.

Tot op heden gebruiken zij een OV-begeleiderskaart in combinatie met een losse chipkaart waarmee de poortjes kunnen worden geopend. Omdat dit voor mensen met een visuele beperking een drempel is heeft staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu) in overleg met de vervoerders besloten om beide kaarten samen te voegen tot één gezamelijke kaart.

De nieuwe OV-begeleiderskaart welke de oude gaat vervangen is voorzien van een chip, waarmee zij op trein- en metrostations de poortjes kunnen openen. Hiermee wordt het voor zowel de mensen met een beperking als de begeleider het makkelijker gemaakt om in het OV te kunnen reizen. Voor deze verbetering is gekozen omdat de kans op verliezen van één van beide kaarten nu niet meer mogelijk is.

Ook voor visueel gehandicapte reizigers is het reizen nu makkelijker geworden omdat er maar een pas is. Bezitters van de huidige OV-begeleiderskaart en chipkaart blijven die gewoon gebruiken, totdat zij een bericht krijgen dat hun pas aan vervanging toe is.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb