Moerdijkbrug in de zomer 2 weken buiten gebruik

Aankomende zomer zal het spoor op de gehele Moerdijkbrug worden vernieuwd. Tussen 25 juli en 11 augustus zal er geen treinverkeer mogelijk zijn op de spoorbrug tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe. Hierover rijdt het treinverkeer van Dordrecht naar Breda en Roosendaal (en terug).

Het onderhoud is hard nodig vanwege de vele problemen met het spoor die het treinverkeer getergd heeft. Afgelopen jaren is de brug minimaal 4 keren buiten dienst gesteld vanwege problemen aan de spoorstaven. Ook is er inmiddels voor de veiligheid een snelheidsbeperking ingesteld voor reizigerstreinen en goedentreinen.

Er zal in totaal één kilometer aan spoor worden vervangen. Dit is volgens ProRail een grotere operatie dan het spoor in een ballastbed vervangen, de spoorrails zullen in de brug moeten worden gezekerd. Spoorbeheerder ProRail heeft de buitendienststelling van de brug in de zomer gepland. Op dat moment hebben reizigers en goederenvervoerders minder last van de stremming. Het is nog niet duidelijk hoeveel het hard nodige onderhoud zou moeten kosten.

Voor treinreizigers zal in de periode de naastgelegen brug over de Hogesnelheidslijn mogelijk een rol gaan spelen. Vanuit Rotterdam rijden er vier treinen per uur rechtstreeks via de HSL naar Breda. Bij voorgaande werkzaamheden werden doorgaande treinreizigers richting Roosendaal zoveel mogelijk verzocht om te reizen via Breda.

Foto: Smiley.Toerist
Foto: Smiley.Toerist