NS: "Geld terug bij Vertraging gewoon van toepassing"

Treinreizigers die vandaag vertraging hebben ondervonden kunnen een beroep doen op de regeling Geld terug bij vertraging. Reizigers met 30 minuten vertraging komen in aanmerking voor terugbetaling. Dat heeft een woordvoerder van NS tegenover reizigersportaal Treinreiziger.nl laten weten.

Formeel kan NS een beroep doen op overmacht. In de voorwaarden staat expliciet vermeld dat daar sprake van kan zijn bij een stroomstoring met landelijke uitstraling. Maar de NS zal geen gebruik maken van die ontstappingsclausule.

Dat betekent dat iedereen die door een vertraagde NS trein minimaal 30 minuten later is aangekomen op de eindbestemming (station) in aanmerking komt voor restitutie. Bij 30 minuten vertraging wordt de helft van de prijs van een enkele reis vergoed, bij 60 minuten vertraging of meer wordt het volledige bedrag terug gestort. Alleen als de claim kleiner is dan 2,30 euro kunnen reizigers geen gebruik maken van de regeling.

Abonnementshouders

Ook houders van een NS-abonnement (Altijd Vrij, Dal Vrij, Weekend Vrij, etc.) die vertraging hebben gehad kunnen een beroep doen op de regeling. Bij hen wordt een deel van hun abonnementsprijs vergoed. De NS heeft een overzicht gemaakt waarop de vergoedingen vermeld worden.

Al eerder vandaag lieten Rover en Maatschappij voor Beter OV weten dat ze van mening waren dat de NS in dit geval geen beroep kon doen op overmacht.

Archieffoto: Alexander Esperet
Foto: Alfenaar

Bron: Treinreiziger