Breda haalt verhaal vanwege spoorwerkzaamheden aftrap Serious Request

In het weekend dat Breda vele duizenden bezoekers uit het hele land verwacht vanwege Serious Request, zal de stad vanwege spoorwerkzaamheden slechter bereikbaar zijn. Spoorbeheerder ProRail legt in het weekend van 16 tot en met 18 december al het treinverkeer tussen Rotterdam en Dordrecht plat voor onderhoud.

Zowel Rotterdam, Dordrecht en Breda zijn daar niet blij mee, en Breda heeft inmiddels verhaal gehaald bij ProRail.

Serious Request

Zondag 18 december is namelijk de aftrap van Serious Request met het Glazen Huis. De stad verwacht tijdens deze aftrap vele duizenden bezoekers uit het hele land. Breda moet dan op alle mogelijke manieren optimaal bereikbaar zijn. Maar voor bezoekers van het Glazen Huis uit de regio Rotterdam die met het openbaar vervoer reizen, is dat toch wat lastig. Zij zullen tussen Rotterdam en Dordrecht eerst de bus moeten pakken, om vervolgens verder naar Breda te reizen.

Volgens ProRail kunnen de werkzaamheden niet verzet worden. "De planning is complex", zegt woordvoerder Coen van Kranenburg. "Je moet een puzzel in elkaar zetten en dan kunnen belangen soms botsen."

Voor Breda is de overlast ‘handhaafbaar’, laat een gemeentewoordvoerder weten. "Er is contact geweest tussen Breda en ProRail over de afsluiting van het spoor. Onder andere met het mobiliteitsteam dat zich bezighoudt met crowd-management rond Serious Request. Voor de bezoekers die vanuit Rotterdam komen betekent de afsluiting dat ze vertraging oplopen. Dat is jammer, maar het kon blijkbaar niet anders gepland worden."

Kerstmarkt

Ook Dordrecht heeft laten weten niet blij te zijn met de werkzaamheden. Daar wordt dat weekend een grote kerstmarkt georganiseerd welke tienduizenden mensen verwacht.


Het Glazen Huis in Leiden in 2011
Foto: Alfenaar (Wikipedia)