Ontevreden NS-personeel legt maandagmiddag treinverkeer rondom Amsterdam tijdelijk stil

Machinisten en conducteurs houden komende maandag een werkonderbreking van 17.00 tot 19.00 uur op Amsterdam Centraal. Hiermee beleggen ze een zogeheten groot werkoverleg, waarin ze praten over hun onvrede over verschillende onderwerpen.

Een van de punten zijn de zorgen die geuit zijn vanwege de nieuwe dienstregeling welke op 11 december ingaat, waarbij ze bang zijn ook het 'rondje om de kerk' weer terugkomt. Hiermee bedoelen ze dat ze dat er vrees is dat zij op dezelfde trajecten wordt ingezet, waarvoor al jaren gestreden wordt.

Ook vinden ze dat de NS afspraken over de tweede conducteur op dubbeldekkers niet is nagekomen. Al eerder in september hielden de werknemer al publieksvriendelijke acties om hun ongenoegen te uitten.

Een zegsman van de machinisten verwacht een grote opkomst van 'collega's uit het hele land'. Hierdoor is er een grote kans dat bepaalde treinen niet zullen rijden met als gevolg dat er een chaos in de spits zal ontstaan, rondom de hoofdstad.

De actie is bekend bij vakbond FNV Spoor, zij zijn uitgenodigd het werkoverleg bij te wonen. De bond zegt nadrukkelijk niet de organisator te zijn van de actie: "Die komt vanuit het personeel zelf." Bij spoorvakbond VVMC is niets bekend over het werkoverleg.

Foto: Nederlandse Spoorwegen
Foto: Nederlandse Spoorwegen

Ingestuurd door: AT5

Bron: AT5