NS-medewerker bijna op spoor geduwd in Amersfoort

Een medewerker van de NS is gistermiddag op station Amersfoort bijna tussen het perron en een vertrekkende trein geduwd.

Het incident speelde zich af tijdens een grote seinstoring, die het treinverkeer tussen Amersfoort en Apeldoorn en Deventer stillegde. Er was veel drukte op het perron, en de Intercity naar Deventer stond op het punt te vertrekken. De NS-medewerker riep naar de reizigers dat ze niet meer konden instappen.

Waar volgens haar de meeste reizigers gehoor aan gaven, bleek er één reiziger te zijn die toch met de trein mee wilde en poogde in te stappen. "Nadat ik de volle laag kreeg en voor alles en nog wat werd uitgemaakt door deze reiziger, begon deze reiziger aan mij te trekken in de hoop er langs te kunnen. Nogmaals gaf ik aan dat dit niet meer mogelijk was en ik daar niet van gediend was. Even kijk ik om me heen en ineens voel ik een flinke duw in m'n zij. Ik stond op het randje van het perron, bijna viel ik tussen het perron en de trein in die op dat moment ging rijden.', schrijft ze op de Facebookpagina van NS Service & Veiligheid.

De NS-medewerker zou zijn belager 'in een reflex' een duw terug hebben gegeven, waarna deze zich uit de voeten maakte. Het is niet duidelijk wie deze belager is. Wel zouden camerabeelden de actie mogelijk hebben vastgelegd. Het is niet duidelijk of er aangifte is gedaan tegen deze persoon.

Foto: T. Houtdijk
Foto: T. Houtdijk

Bron: AD