Treinverkeer rond Amersfoort en Zwolle urenlang ontregeld

De NS kampte maandagmiddag met meerdere storingen. Hierdoor was het treinverkeer rond Zwolle en Amersfoort een paar uur ernstig ontregeld. De problemen waren rond 18.30 uur grotendeels voorbij. De oorzaak zou mogelijk te wijten zijn aan besturingsproblemen in een de verkeersleidingspost.

Op het traject Zwolle-Groningen en Zwolle-Friesland reden veel minder treinen. De extra reistijd bedroeg meer dan een uur. Ook van Zwolle naar Deventer reden een paar uur lang amper treinen.

 

Daarnaast was het treinverkeer op de trajecten vanaf station Amersfoort naar Apeldoorn en Almelo ernstig gestremd. In de spits reden hierdoor nauwelijks treinen. Ook zouden er op station Amersfoort honderen reizigers gestrand zijn geraakt die geen kant op konden.
week

Eerdere verstoring

Het was de tweede achtereenvolgende maandag dat het treinverkeer rond de stad werd getroffen door een seinstoring. Vorige week waren er problemen tijdens de ochtendspits.

Inmiddels is het treinverkeer op deze trajecten weer op gang gekomen. Echter tussen Barneveld Zuid en Ede-Wageningen rijden er geen treinen door een sein- en overwegstoring. Dit zal naar verwachting tot middernacht duren.

Foto: Bart (Flickr)
Foto: Bart (Flickr)

Bron: Nu.nl