Poortjes station Amersfoort vanaf vandaag gesloten

De OV-chipkaart poortjes op station Amersfoort zijn vanaf vandaag definitief gesloten. Alleen reizigers met een OV-chipkaart kunnen dan nog op de perrons komen. Er zijn voor zowel NS als Connexxion (Valleilijn) eigen poortjes geplaatst.

De vervoerders maken gebruik van de poortjes op het station omdat dit goed zou zijn voor de veiligheid. Het aantal zwartrijders zou ermee teruggedrongen worden, waardoor reizigers zich veiliger voelen en treinpersoneel minder vaak wordt bedreigd.

Om mensen te kunnen helpen zet de NS de komende tijd extra mensen in die assistentie kunnen verlenen en vragen kunnen beantwoorden over de poortjes. Voor omwonenden is er de mogelijkheid om een speciale passage-pas aan te vragen zodat ze alsnog gebruik kunnen maken van de poortjes om via de traverse het spoor over te kunnen steken tussen de centrum-zijde en het Soester-kwartier.

Inmiddels is van de grotere stations ook Zwolle en Rotterdam Centraal permanent afgesloten met OV-poortjes, en Amsterdam volgt deze nu ook al geleidelijk op. In Utrecht gaan de poortjes in december van dit jaar dicht, rond de officiële opening van het station.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb