Illegale treinsurfers in gesprek met machinisten

De treinsurfers die in juni op een trein meeliftten tussen Nijmegen en Molenhoek en hier een video van maakten voor op YouTube, moeten voor straf in gesprek met machinisten. Ook krijgen ze van het OM een proeftijd van twee jaar. Dit is in overleg met Veolia besloten.

Woordvoerder Nicky Jansen van Veolia heeft vrijdag aangegeven dat ze blij was dat het OM de zaak snel heeft opgepakt, en dat ze een bijzondere straf krijgen, in de vorm van een gesprek. "Dit heeft meer impact.", verklaart ze.

De achttienjarige jongens moeten een gesprek aangaan met een aantal door Veolia gekozen machinisten, en leren wat de mogelijke gevolgen van hun daden zijn. "Niet alleen de mogelijk levensgevaarlijke gevolgen voor henzelf, maar ook de gevolgen voor de machinist als het misgegaan zou zijn.", vervolgt ze.

De vloggers toonden na hun gevaarlijke daad berouw en boden als excuus een bloemen en taart aan voor de vervoerder. Deze heeft toen alsnog aangifte gedaan.

Als de treinsurfers aan de voorwaarden voldoen, dus een gesprek met machinisten aangaan en geen nieuwe strafbare feiten plegen, dan is de zaak voor het OM afgedaan.

Foto: Still video Dumpert
Foto: Stillshot video