NS-personeel kantoor Utrecht mag in de spits niet meer met de trein

Personeel van het NS kantoor aan de Laan van Puntenburg In Utrecht mag tot het einde van het jaar niet in de spits met de trein reizen. Dat heeft NS-topman Roger van Boxtel laten weten via een interne mailing aan de personeelsleden.

Vanwege de overvolle treinen die nog tot eind van dit jaar zullen blijven rijden, moeten ze plaatsmaken voor de betalende reiziger. De vervoerder verwacht deze maand 33,3 miljoen reizigers te vervoeren, maar door een tekort aan treinen moeten velen van hen staan tijdens de spits.

In de mail stelt de topman "dat maar liefst 5 procent van het aantal treinreizigers dat van en naar Utrecht reist uit NS-werknemers bestaat."

Vanwege deze maatregel worden de werktijden op het NS-kantoor te Utrecht aangepast. Zo worden vergadering gehouden voor 8.00 uur of na 9.30 uur 's morgens.

Extra treinen

Aan het eind van dit jaar zullen er extra sprinters beschikbaar komen. Hiervan bestaat een groot deel uit nieuwe FLIRT-treinen, en tevens zullen er Sprinters extra bijkomen die vrijkomen door de overname van de RijnGouwe-lijn en de door Arriva overgenomen Limburgse consessie. Ookzijn er sinds kort al tiental oude dubeldekkers weer in dienst gesteld om wat meer 'ademruimte' te geven tijdens de spits.

Foto: Harrie van Veen
Foto: Harrie van Veen

Bron: RTV N-H