Treinverkeer Rotterdam en Dordrecht gestremd geweest na schuimdeken

Het treinverkeer tussen Rotterdam en Breda heeft sinds vrijdagmiddag hinder van een technische storing in een spoortunnel bij Barendrecht. Vanwege het onbedoeld activeren van een schuimblusinstallatie is de tunnel gestremd.

Het incident zou volgens ProRail tegen het middaguur zijn ontstaan door een mogelijke openstaande deur in de tunnel. In een mum van tijd werd de tunnel bedekt met een grote massa aan schuim waardoor het treinverkeer gestremd werd.

Een aantal tunnelbuizen was rond 17.30 uur weer beschikbaar, meldt ProRail. Tussen Rotterdam-Lombardijen en Zwijndrecht rijden nog wel veel minder treinen. Inmiddels wordt er hard gewerkt om de tunnelbuizen weer schuimvrij te maken. De NS verwacht dat de stremming rond 19:30 uur verholpen is. Goederentreinen kunnen voorlopig nog geen gebruik maken van de tunnel.

Tussen Rotterdam en Rotterdam Lombardijen was er sprake van een enorme chaos. De brandweer deelde op Lombardijen waterflesjes uit aan getroffen reizigers.

Goederenspoortunnel Barendrecht dicht na schuim
Het is niet de eerste keer dat het blussysteem onnodig zijn dienst deed. In oktober vorig jaar gebeurde dit ook al. (Archieffoto: Brandweer Barendrecht)