OV-poortjes op Utrecht Centraal sluiten eind november

Utrecht Centraal gaat eind november op slot voor mensen zonder OV-chipkaart. Als de nieuwe OV-terminal op 7 december wordt geopend, kan niemand zonder OV-kaart meer het station in of uit.

De afgelopen maanden heeft de NS op alle ingangen van de OV-terminal poortjes aangelegd. De enige routes om zonder de poortjes te passeren van de Jaarbeurszijde naar de centrumzijde kan via de passage aan de buitenkant van het station.

De ingebruikname van de poortjes gebeurt gefaseerd in de weken voorafgaand aan 7 december. Op deze manier worden geizigers er geleidelijk bekend mee, en kunnen er eventuele knelpunten worden opgelost.

Inmiddels is van de grotere stations ook Zwolle en Rotterdam Centraal permanent afgesloten met OV-poortjes, en Amsterdam volgt deze nu ook al geleidelijk op.

Grootste station

Utrecht Centraal is met meer dan 177.000 in- en uitstappers per dag het belangrijkste spoorwegknooppunt van Nederland. Naar verwachting bereikt het station in 2030 de 100 miljoen reizigers per jaar. Ook qua oppervlakte is Utrecht Centraal het grootste station van het land.

Begin 2017 moeten zeventig stations afgesloten zijn. Hiermee wil de NS het zwartreizen tegengaan, en de veiligheid vergroten.

Station Utrecht Centraal

 

Bron: Nu.nl