Huawei en VCS Observation zorgen voor HD-camera voor toezicht

Huawei, een toonaangevende wereldwijde ICT dienstverlener, en VCS Observation, een specialist in veiligheid van openbare ruimtes, werken samen om 30 stations door heel Nederland te voorzien van real-time HD videobewaking. In de komende vijf jaar levert Huawei een volledig ingericht systeem met opslag en camera oplossing aan VCS Observation.

Huawei en VCS Observation leveren gezamenlijk een netwerktechnologie aan de spoorwegen waardoorvideo's van goede kwaliteit worden gegarandeerd. Het bewakingssysteem bestaat uit meer dan 800 netwerkcamera's met een centrale video management platform gebaseerd op systemen van Genetec, een leverancier van veiligheidssystemen die via een netwerk functioneren.

De technologie ondersteunt ononderbroken dienstverlening zonder verlies van data. In het geval van verbroken verbinding tussen het platform en de camera, wordt de video automatisch opgeslagen en verstuurd naar het platform wanneer de verbinding is hersteld. Dit zorgt voor een volledige videobewaking, zelfs in tijden van slechte verbinding.

Het toegenomen treinverkeer in Nederland heeft geleidt tot hogere veiligheidseisen en legt de druk op stations om geavanceerde technologie bij te houden. De Nederlandse spoorwegen zocht een oplossing die hen voorziet van HD videobewaking en IP-functionaliteit om dus via een netwerk verbonden te zijn.

Foto: Lydia (Flickr;CC)
Een voorbeeld van een camerabewakingssysteem in openbare ruimte
Foto: Lydia (Flickr;CC)


 

Bron: Huawei