'Passagier voorkomt mogelijke ramp na aanrijding trein'

Een passagier in de internationale trein in de richting van Berlijn heeft vanmiddag mogelijk een ramp voorkomen door tijdig aan de noodrem te trekken na een ongeluk in Twello. Dat zegt de politie. De trein botste bij Twello tegen een auto en kwam pas vier kilometer later op de spoorbrug bij Deventer tot stilstand.

Treinpersoneel heeft aan de politie verklaard dat de trein zo ernstig beschadigd raakte dat hij niet meer kon stoppen.

Uiteindelijk heeft een passagier aan de noodrem getrokken waardoor de remmen alsnog geactiveerd werden. Het had allemaal heel anders af kunnen lopen, zegt de politiewoordvoerder in een gesprek met omroep Gelderland.

Zowel de politie als ProRail zijn opzoek naar de reiziger die aan de noodrem heeft getrokken, om diegene te bedanken voor zijn of haar doortastende optreden.

Botsing

De bestuurder van de auto die onder de trein kwam is een 34-jarige man uit Twello. Hij is zwaargewond met de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Na de aanrijding was er geen treinverkeer mogelijk tussen Deventer en Apeldoorn. Nog altijd rijden er tussen de twee steden bussen in plaats van treinen. Aanvankelijk werd gedacht dat er aan het begin van de avond weer treinverkeer mogelijk zou zijn, maar dat blijkt te optimistisch.

Foto: Roel Hemkes
Archieffoto: Roel Hemkes

Bron: RTV Oost