Treinliefhebber Erik de Zwart boos om graffitivandalen

Vandalen hebben afgelopen weekend toegeslagen en de nostalgische Hondekop-trein 766 van de Stichting Hondekop vernield met graffiti. De vrijwilligers die zich de afgelopen 6 jaar zich hebben ontfermd over de revisie van de trein zijn er 'dood- en doodziek van', meldt Erik de Zwart tegenover de media.

Erik de Zwart, die ook bekend is als radiomaker, is de eigenaar van de stichting, en is woedend op de 'spuitbusterroristen'. Zij sloegen afgelopen weekend toe op een rangeerterrein van ProRail in Amsterdam. Daar hebben ze een deel van de trein ondergespoten met vandalistische 'kunst' welke tevens voorzien is van een tag.

Erik die namens de stichting spreekt is witheet: "Dit is het werk van rapaille dat het eigen plasje wil afzetten. Het heeft niks, maar dan ook niks, met kunst te maken. Maar de mensen die deze trein besmeuren, vernielen wel de kunst van een ander."

Als het aan Erik ligt moet er een keiharde aanpak komen tegen deze vandalen: "Wat mij betreft komt de Tweede Kamer terug van reces en worden ze eindelijk eens aangepakt. Dankzij die tags is heel makkelijk te achterhalen wie dit doet, maar er gebeurt nooit iets mee. Dat terwijl dit gekladder met graffiti de samenleving jaarlijks miljoenen euro's kost."

Inmiddels zijn de vrijwilligers al begonnen om de trein, die tevens ook te huur is voor personeelsuitjes, excursies en feestjes, weer in goede staat te herstellen.

Foto: Stichting Hondekop
De trein in schone tijden na zijn revisie tijdens een excursietocht.
Foto: Stichting Hondekop