Treinverkeer rond Parijs ontregeld door brand

Het treinverkeer rond Parijs is al de hele avond zwaar verstoord door een brand in het station Gard du Nord. Daardoor staan heel wat treinen al urenlang stil, ook Thalys-treinen richting België en Nederland.

Zowel het regionale als het internationale treinverkeer ondervindt zware hinder. Een woordvoerder van de Thalys kon bevestigen dat er diverse treinen rond Parijs stilstaan. Wel benadrukt diegene dat de airconditioning in de trein nog werkt, en dat alle reizigers nog drankjes aan boord kunnen bestellen.

Niet alleen de Thalys staat stil, maar ook de TGV, de Eurostar naar Engeland en andere regionale treinen.

Brand door vandalisme

Volgens de Franse spoorwegen (SNCF) zijn twee incidenten die elkaar opvolgenden de oorzaak van de hinder. Rond 16.00 uur ontstond een brand vlakbij Saint-Denis nadat enkele vandalen met de elektrische bekabeling hadden geknoeid. Hierbij zou struikgewas vlam hebben gevat waardoor de bovenleiding en een transformator in de brand zijn gevolgen. Deze is ontploft.

De brand is intussen geblust, maar de transformator is buiten werking. Inmiddels worden de treinen door de Franse verkeersleiding weer naar het station geloodst.


Een Thalys-trein (PBKA) door Nederland