"Geen toilet bij station in Nijverdal"

Reizigers die op station Nijverdal hun behoefte willen doen, moeten voortaan maar de trein in stappen en daar de toilet gebruiken. Als het aan wethouder Jelle Beintema ligt komen er geen toiletten op het Overijsselse station.

"Te duur en overbodig." Dat is de kern van het antwoord van de wethouder op een vraag van BurgerBelang, die pleit voor plaatsing van een 'toilet' op het station. De belangenpartij noemt dit ''een noodzakelijke voorziening' voor treinreizigers met hoge nood. De afstand naar de dichtstbijzijnde horecavoorziening of winkel zou te groot zijn en zeer nadelig zijn voor ouderen of mindervaliden.

Wethouder Beintema is het daar echter niet mee eens, Hij vindt die afstand niet te groot en benadrukt dat in alle treinen op het traject Zwolle-Enschede wc's aanwezig zijn. Ook als Syntus de treindienst vanaf eind 2017 overneemt zullen de nieuwe treinen voorzien zijn van toiletten, die verplicht gesteld worden.

'Nette toilette'

Beintema meldt dat het Gehandicaptenplatform, winkeliersvereniging Op naar Nijverdal en de gemeente Hellendoorn samen gaan onderzoeken of het Duitse initiatief 'Die nette toilette' wellicht  ook een uitkomst voor Nijverdal zal zijn. In dat kader stellen winkels een toilet beschikbaar voor de bezoekers van het centrum. Aan de hand van een sticker op de winkelruit moet duidelijk worden welke winkels een toilet beschikbaar stellen.


Het toiletloze Station Nijverdal

Bron: Tubantia