Nu ook een piano op station Enschede

Na de grote steden waaronder Utrecht, Amsterdam, Den Haag, Breda, heeft nu ook het station van Enschede de beschikking over een piano waarop reizigers kunnen spelen. Deze is op woensdag geplaatst in de stationshal, en officieel geopend door een kandidaat van het TV-programma Idols.

Voor deze gelegenheid heeft de NS Idols kandidaat Tom de Visser uitgenodigd om van 12.30 tot 13.00 de piano in te wijden en hiernaast zijn zangkunsten met het publiek te delen. Ook is er ruimte vrijgehouden voor een aantal verzoekjes van passerende reizigers.

Tom de Visser

Tom de Visser heeft bij het RTL4 programma Idols de halve finale gehaald. Tom studeert aan de Popacademie ArtEZ in Enschede en heeft op die manier veel binding met de stad. De NS hoopt dat de andere studenten van de Popacademie ook gemotiveerd raken om af en toe hun muzikaliteit op de Stationspiano te laten horen, maar ook voorbij passerende reizigers zijn van ahrte welkom voor het geven van een muzikale noot.

De piano's hebben als doel om stations te veraangenamen en het wachten leuk te maken.  De openbare stationspiano is toegankelijk voor iedereen. Dit heeft op andere stations al vaak voor leuke verassingen gezorgd. De populariteit van de Stationspiano’s heeft onlangs zelfs tot een verkiezing van de Beste Stationspianist geleid en tot een samenspel van een zangers en een pianist.


Een vleugelpiano op één van de stations
Foto: Nederlandse Spoorwegen


 

Bron: Nederlandse Spoorwegen