Spoorwerkzaamheden bij Utrecht liepen uit

De werkzaamheden aan het spoor bij Utrecht Centraal hebben zaterdag langer geduurd dan verwacht werd. Hierdoor hebben er zaterdagmiddag urenlang tussen Utrecht Centraal en Amsterdam/Schiphol geen treinen gereden. Ook het treinverkeer naar Woerden en Driebergen-Zeist kwam later op gang dan verwacht werd.

Volgens een woordvoerder van ProRail liep het testen van de spoorbeveiligingssystemen tussen Utrecht Centraal en Utrecht Leidsche Rijn uit.. Rond 16.00 uur waren de problemen weer verholpen en reden de treinen weer volgens de aangepaste dienstregeling.

"Mensen kunnen Utrecht Centraal dit weekend beter vermijden", stelt een woordvoerder. "Want er is aangekondigde treinuitval en vertraging. Maar we gaan er niet van uit dat we nog tegen grote problemen zoals vandaag aanlopen." Ook NS-personeel gaf dit advies aan reizigers mee op trajecten in en rond de Randstad.

De NS zet bussen in om reizigers op de plaats van bestemming te krijgen. De rijen bij de bushaltes waren ook zeer groot, kon de woordvoerder melden.

Prorail gaf donderdag al aan dat reizigers vanwege de werkzaamheden het hele weekeinde rekening moesten houden met vertragingen. Op diverse trajecten rijden NS-bussen.

Reizigers die zaterdag of zondag met de trein moeten worden aangeraden om vlak voor vertrek op de routeplanner of de app te kijken.

Foto: Ariën Claij