[video] Werktrein beschadigd tijdens werkzaamheden Daarlerveen

In de omgeving van het perron Daarlerveen is een ongeluk gebeurd met een werktrein. Niemand raakte gewond, wel is er veel schade aan de trein. Er wordt daar aan het spoor gewerkt om de spoorverbinding Almelo-Mariënberg-Hardenberg te verbeteren en uit te breiden.

Een bewegend onderdeel dat spoorbielzen van voor naar achter de werktrein vervoerd is uit een geleiderail gelopen en met een klap op de grond terecht gekomen. De werktrein zelf is niet ontspoord geraakt. Ten tijde van het ongeluk stonden er vele mensen te kijken.

Mogelijk zal door de kapotte werktrein de werkzaamheden aan het spoor enigsinds uitlopen. Spoorbeheerder ProRail kan nog niet zeggen wat de gevolgen zijn van het ongeluk voor het hele project.

De machinist die het voertuig op de trein bediende is er zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Wel heeft hij verklaard flink geschrokken te zijn.

Archieffoto: Treinenweb
Een archieffoto van een dergelijk railvoertuig om de sporen en de bielsen te vervangen. Deze werd in 2011 onder andere in Bodegraven ingezet. Foto:Treinenweb


Video: RTV Oost

Bron: RTV Oost