Reizigers naar luchthaven Zaventem neemt weer toe na heropening

Eén week nadat het treinverkeer naar Brussels Airport – Zaventem is hernomen, maakt al meer dan 75% van het gebruikelijke aantal reizigers daarvan opnieuw gebruik. Sinds vorige vrijdag is het oude treinstation naar de luchthaven heropend, zodat treinreizigers via een andere toegang de luchthaven kunnen bereiken. De nieuwe stationshal boven de spoortunnel is behoorlijk beschadigd geraakt na de aanslag in Brussel.

Het aantal treinreizigers van en naar de luchthaven bereikt nu al meer dan driekwart van het niveau van voor de aanslagen. Dat maakt des te meer duidelijk hoe belangrijk de trein is als transportmiddel naar de luchthaven. Zo maakt vanuit Nederland de Intercity naar Brussel een stop op de luchthaven.

In het oude treinstation, dat al vier jaar niet meer gebruikt werd, heeft spoorwegbedrijf NMBS belangrijke inspanningen geleverd om de bestaande installaties zo snel mogelijk opnieuw op te starten. Vanaf vandaag worden de roltrappen opnieuw geleidelijk aan in dienst genomen. Sinds vorige week zijn ook de gewone trappen en één van de twee liften toegankelijk. NMBS zet haar inspanningen verder om alle roltrappen en liften zo snel mogelijk in werking te stellen. De toegang tot de luchthaven via het nieuwe treinstation blijft voorlopig gesloten.

De luchthaven van Zaventem zit momenteel aan twee-derde van het aantal gebruikelijke vluchten.

Foto: Brussels Airport
Foto: Brussels Airport

Bron: NMBS (bewerkt)