NS werft tweehonderd mensen voor extra veiligheid

De NS gaat per direct tweehonderd extra medewerkers werven om de veiligheid in de trein te vergroten. Dit hebben de vakbonden FNV en CNV afgelopen donderdagavond laten weten. Hiermee komt de NS concreet tegemoet aan de eerder gemaakt afspraken waarbij er op diverse momenten extra personeel in de trein wordt ingezet.

De afspraken die de NS nu toezegt om de veiligheid te vergroten is ontstaan uit een aantal gesprekken die de NS gevoerd heft met de vakbonden naar aanleiding van een ernstige steekpartij in de trein, vorige week woensdagavond. Toen werd er een conducteur in Landgraaf door een reiziger in zijn buik gestoken.

Extra personeel

De Nederlandse Spoorwegen zullen 200 extra controleurs gaan werven. Hiervan zullen er 140 extra hoofdconducteurs ingezet worden. Op alle treinen op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond komt na 22.00 uur een tweede hoofdconducteur. Ook komen er zestig extra medewerkers voor Veiligheid & Service, die als vliegende teams inzetbaar zijn.

De vakbonden hebben aangegeven blij te zijn met de actie van de NS. Ook NS-directievoorzitter Marjan Rintel heeft aangegeven overtuigd te zijn van deze aanpak waarbij de veiligheid naar een hoger plan wordt getild.

De NS verwacht dat de extra mensen in de loop van volgend jaar geworven, opgeleid en inzetbaar zijn. Eind 2018 zullen de maatregelen worden geëvalueerd door een extern onderzoeksbureau die de effecten moet meten.

Foto: NS
Foto: Nederlandse Spoorwegen

Bron: Nu.nl