NS koppelt reizigers met elkaar op stations

De NS gaat aanstaande vrijdag single treinreizigers koppelen in het kader van Valentijnsdag, dat aanstaande zondag is. Op Utrecht Centraal en Haarlem kunnen reizigers via speciale valentijn-schermen live in contact komen met elkaar. Bij een goede match krijgen ze gratis een ticket naar Amsterdam Centraal.

Als er een match ontstaat, dan ontmoeten de deelnemers elkaar in de Koninklijke Wachtkamer op Amsterdam Centraal. Als de reizigers daarna nog steeds behoefte hebben aan contact, kunnen ze meedingen naar een retourtje Parijs.

Het spoorbedrijf wil met de actie benadrukken dat het leuk is om in de trein contact met elkaar te maken. "Vaak kijkt of loopt men gewoon langs elkaar heen. Vaak zoeken mensen wel oogcontact, maar veel reizigers durven net niet dat extra stapje te zetten.". Uit eerdere statistieken van 2013 liet de NS al eens weten dat er jaarlijks meer dan 4.300 nieuwe liefdes opbloeien op in de trein.

De valetentijnsactie vind vrijdag plaats van 10.00 tot 15.00 uur in de stationshallen van Utrecht en Haarlem. Op zondag, als het valentijnsdag is komt de NS met een videoreportage over de bijzondere dag.

Foto: Richard Foster
Foto: Richard Foster