[upd] Doden en veel gewonden bij treinbotsing in Duitsland

In de Duitse plaats Bad Aibling nabij Rosenheim in de Duitse deelstaat Beieren zijn dinsdagochtend twee passagierstreinen op elkaar gebotst. Daarbij zijn zeker negen doden en zeker negentig gewonden gevallen. Het is het ernstigste treinongeluk in Bereren sinds 1975.

Het ongeluk vond plaats om 06.48 uur in Bad Aibling toen twee reizigerstreinen frontaal op elkaar inreden. Een van de treinen ontspoorde, waarbij een aantal wagons omsloegen. Beide machinisten van de trein zijn omgekomen. Daarnaast zijn ook twee medewerkers van TransDev omgekomen, het moederbedrijf achter Connexxion en Veolia. Transdev Nederland heeft geschokt gereageerd op het ongeluk. Bart Schmeink, CEO Transdev Nederland :"Het nieuws van het verlies van collega's is afschuwelijk en komt in het hele bedrijf hard aan. Uiteraard willen wij ook heel graag weten hoe dit ongeluk heeft kunnen gebeuren. Ons medeleven gaat uit naar de nabestaanden van onze collega’s en alle slachtoffers en andere betrokkenen bij dit vreselijke ongeluk."

Hulpdiensten

De hulpdiensten zijn met groot materieel uitgerukt. Ook zijn er acht traumahelicopters klaar om gewonden af te kunnen voeren. TIentallen ambulances rijden af en aan. Omdat de plek van het ongeval behoorlijk ligt ingeklemd tussen een bos en een rivier kan de hulpverlening er moeilijk bijkomen. Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog onduidelijk.

Aanvankelijk werd gedacht dat het om enkel een ontsporing ging, maar later kwam de Duitse politie daarop terug, toen men kon spreken van een frontale botsing, zegt een woordvoerder tegen Bild.

Het ongeluk vond plaats ruim 40 kilometer ten zuiden van München, de hoofdstad van Beieren. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk en zal later worden onderzocht.