ProRail start aanleg derde onderdoorgang Bilthoven

Afgelopen maandag is op symbolische wijze de overweg Leijenseweg in Bilthoven afgesloten, zodat ProRail de derde tunnel van Bilthoven onder het spoor kan bouwen. Hiermee moet Bilthoven weer een stuk veiliger worden.

Al eerder zijn er door ProRail twee andere onderdoorgangen bij het stationsgebied geopend: één voor snelverkeer en één voor langzaam verkeer. Voor de uitvoering van het project Soestdijkseweg ontvingen de spoorbeheerder vorige week nog de Zilveren Project Excellence Award van de Nederlandse Vereniging voor Projectmanagement. De Jury complimenteerde het project in Bilthoven specifiek met de hoge graad van aandacht voor omwonenden en de uitvoering in een zeer complexe en dynamische spoorse omgeving.

Luuk van Hengstum, projectleider van ProRail: “We zijn supertrots! We streven altijd naar maximaal resultaat, maar dat dit nu door een afhankelijke externe partij zo beoordeeld is, is geweldig. Het was een mooi project om te doen, waarbij het ging om kansen zien en grijpen, en vooral een goeie samenwerking met de gemeente. We hadden steeds de neuzen dezelfde kant op om de veiligheid op het spoor te optimaliseren.”

De nieuwe onderdoorgang Leijenseweg is bestemd voor auto’s, fietsers en voetgangers. De werkzaamheden zullen ongeveer anderhalf jaar duren.


Een impressie van de nieuwe onderdoorgang
Foto: Gemeente Bilthoven

Bron: ProRail