NS zet bussen in om drukte Oss - Den Bosch te verwerken

De NS heeft het lastig om alle reizigers op station Rosmalen in de ochtendspits met de trein naar Den Bosch te vervoeren. De druk op de sprinters op het traject van Nijmegen via Oss naar Den Bosch is in de ochtendspits zo nijpend, dat het vervoersbedrijf nu tijdelijk als proef bussen inzet om de drukte te kunnen verwerken.

Met deze maatregel wil de NS voorkomen dat reizigers op stations zoals Rosmalen moeten achterblijven. Voorlopig gaat het om een proef: met personeel en reizigers wordt komende twee weken bekeken of dit een blijvende oplossing kan zijn tot er meer sprinters rijden op dit traject.

In de komende dienstregeling die medio december in gaat heeft de NS nog geen ruimte gemaakt om meer sprinters te laten rijden. Dit zou mogelijk te maken hebben met het gebrek aan materieel vanwege het verdwijnen van het oude Mat'64 stoptreinmaterieel per december.

Pas in 2017 gaat de frequentie stoptreinen omhoog van twee naar vier sprinters in het uur, zo laat een woordvoerder weten. In die periode heeft de NS ook het nieuwe Sprinter-materieel binnen die bij het Zwitserse Stadler besteld is. De NS benadrukt wel dat ze beperkt materieel kunnen inzetten vanwege de lengte van de perrons de op route.

Foto: Alfenaar
Foto: Alfenaar

Bron: Brabants Dagblad