Station Geerdijk verdwijnt in 2016

Station Geerdijk op de lijn Almelo-Mariënberg zal in de loop van 2016 verdwijnen. Er zijn te weinig passagiers die er in- en uitstappen, en het station moet bovendien ook plaatsmaken voor een verbetering van het tracé tussen Hardenberg en Almelo waarbij er sneller gereden kan worden.

Op dit moment stappen er gemiddeld 55 mensen per dag in en uit en dat is onvoldoende. Inwoners uit Geerdijk denken daar anders over: "Erg jammer als het dicht gaat, vooral 's ochtends wordt er toch flink gebruik van gemaakt", aldus een inwoner.

Door het opheffen van het station zal de reistijd tussen Hardenberg en Almelo korter worden. "Ik snap het wel", aldus een buurman. "Alles draait om geld en dit kan niet uit." En twee jonge dames vinden het ook jammer, maar zien een prima alternatief. "Station Vroomshoop is vlakbij."

Uit een onderzoek is gebleken dat 50% van die reizigers die met de auto of fiets naar het station voortbewegen zonder extra reistijd vanaf de nabijgelegen stations Vroomshoop of Mariënberg kunnen vertrekken. De overige 50% moet circa één kilometer verder reizen naar een van beide stations.


Foto: Google Maps