Tijdelijke voetgangersbrug voor station Assen

In Assen zal ProRail vannacht een begin maken aan de een tijdelijke loopbrug bij het station. De voetgangersbrug zorgt ervoor dat het perron bereikbaar blijft tijdens de vernieuwing van de stationsomgeving. De tunnel zal op de duur worden afgesloten vanwege de werkzaamheden.

De gemeente Assen, ProRail en NS hebben de handen ineengeslagen bij de bouw van een nieuw, aantrekkelijk station en goed bereikbaar stationsgebied. De eerste stap is hiervoor al gezet met de herinrichting van de Stationsstraat. De volgende stap wordt het slopen van het huidige stationsgebouw en de inrichting van een tijdelijk station. Om dit tijdelijke station te verbinden met de perrons, plaatst ProRail een voetgangersbrug die tevens ook voorzien is van liften.

Om overlast op het spoor te voorkomen vinden de voorbereidende werkzaamheden 's nachts plaats. Voor omwonenden kan er eventueel wel eventuele overlast zijn, zij zijn inmiddels schriftelijk geinformeerd door ProRail.

De voetgangersbrug wordt naar verwachting eind november op zijn plek gehesen. Daarna start de bouw van het tijdelijk station. Dit station komt vanaf de Stationsstraat gezien rechts van het huidige station, ter hoogte van het busstation.


Het station van Assen wat over enkele jaren een ander aangezicht zal krijgen.
Foto: Crazyphunk; Wikipedia

Bron: ProRail