Geen nieuwe aanbesteding voor OV in Limburg

Een nieuwe aanbesteding voor het openbaar vervoer in Limburg lijkt definitief van de baan. Vanaf eind 2016 zal Arriva zijn intrede doen in het Limburgse openbaar vervoer. De provincie Limburg heeft de bezwaren van huidig vervoerder Veolia tegen gunning van de nieuwe vervoersconcessie van treinen en bussen aan Arriva verworpen.

Eerder dit jaar in februari werd het openbaar vervoer door de provincie nog NS-dochter Abellio gegund van eind 2016 tot en met 2031. Nadat in juni van dit jaar bekend werd dat er de NS en Abellio gesjoemeld hadden in de aanbesteding, werd de gunning weer ingetrokken en kwam Arriva als tweede van de lijst bovenaan te staan.

Tegen deze gunning heeft vervoerder Veolia bezwaar gemaakt. Ook de provincie Gelderland heeft het bezwaar van Veolia afgewezen. Zij gaan over het spoortraject van de Maaslijn, tussen Roermond en Nijmegen.

Volgens de provincie heeft Veolia zich tijdens de aanbesteding buitenspel gezet door 4 miljoen euro extra per jaar te vragen bovenop het maximale jaarbudget van 55,5 miljoen. Ook geeft de vervoerder aan dat ze extra op de kosten gejaagd werden omdat er door de NS geen redelijk aanbod werd gedaan op de faciliteiten op de stations. Volgens de provincie Limburg zou dit ook voor Arriva gelden, maar zij bleven wel binnen het budget.

NS-dochter Abellio uitgesloten van OV-concessie Limburg
Foto: Treinenweb

Bron: Nu.nl