Trein vergeet tussenstop op Rotterdam Alexander

Een intercitytrein uit de richting van Zwolle heeft maandagmorgen om 8:13 een tussenstop op station Rotterdam Alexander vergeten, en is vervolgens doorgereden. Doordat een machinist in opleiding, onder begeleiding van een instructeur, op tijd vergat te remmen kon de trein niet in zijn geheel aan het perron stilstaan.

Volgens NS-woordvoerder Inge Rijgersberg hadden de passagiers nog wel kunnen uitstappen en was slechts een deel van de trein al voorbij het perron gereden. "Dat had echter betekend dat een deel van de mensen niet op het perron zou uitkomen. Daarom is om veiligheidsredenen besloten door te rijden.''

De woordvoerster zegt dat het wel meer voorkomt dat een trein niet stopt bij een station. "We rijden duizenden ritten per dag, dus het kan wel eens voorkomen. Het blijft mensenwerk", stelt Rijgersberg.

Tegen de machinist in opleiding zal geen actie ondernomen worden, stelt ze. "Dit kan iedereen overkomen. In de trein is omgeroepen wat er aan de hand was, maar het blijft natuurlijk vervelend voor de reizigers."

De getroffen reizigers kunnen aanspraak maken op 'geld terug bij vertraging'.

Bron: Nu.nl