Kanaaltunnel gestremd geweest na invasie migranten

Het treinverkeer in de Kanaaltunnel tussen Frankrijk en Groot-Brittannië moest zaterdagochtend voor enige tijd worden stilgelegd, omdat ruim honderd migranten bij Calais in Frankrijk toegang tot de tunnel hadden verschaft. De politie moest er aan te pas komen om de migranten de tunnel uit te halen.

Exploitant Eurotunnel sprak over een "enorme invasie'' van migranten. "Ze arriveerden samen en op een goed georganiseerde manier, braken door het hek en wisten duidelijk waar ze heen wilden'', zei een woordvoerder.

Gedupeerde passagiers kunnen volgens de woordvoerder met hun treinkaartje gebruik maken van een veerdienst tussen de landen.

Het is niet de eerste keer dat migranten pogen om via de Kanaaltunnel Groot-Brittannië te bereiken. Al enkele malen eerde  zijn er mensen uit de tunnel gestuurd. In de strijd tegen de migranten worden er steeds maar nieuwe hekken geplaatst, en is er recentelijk zelfs al een gebied met bomen gepakt om het gebied om de tunnel heen gemakkelijk te kunnen surveilleren.


Foto: Billy69150 (CC / Wikipedia)