Treinverkeer ondervindt hinder door storingen en warme weer

Het treinverkeer in heel Nederland is vandaag gebukt gegaan onder de hitte en ook bevangen door diverse verstoringen. Ook werd er een aangepaste dienstregeling ingezet op zeven verschillende trajecten. Volgens de NS is de infrastructuur kwetsbaarder bij warmer weer.

De NS had donderdagochtend al aangegeven de treindiensten op een aantal sprintertrajecten aan te passen vanwege de tropische weersomstandigheden.

Hierbij werd de dienstregeling aangepast op de trajecten van Breukelen-Utrecht-Veenendaal, Rotterdam-Vlaardingen, Rotterdam-Gouda, Den Haag-Gouda, Woerden-Utrecht en Nijmegen-Wijchen. Inmiddels geldt dat ook voor het traject Amsterdam-Uitgeest. Naar verwachting duurt dit tot ongeveer 20.00 uur donderdagavond.

De hitte heeft zowel invloed op het materieel als de sporen. De spoorstaven kunnen door de zon wel 70 graden worden, waardoor ze kunnen vervormen. Dit worden ook 'spoorspattingen' genoemd. Ook is de kans hoger op sein- en wisselstoringen tijdens de extreme hitte.

Verstoringen

Bij Schiphol, Utrecht Centraal en Nijmegen moeten mensen daardoor nog rekening houden met extra reistijd. Tussen Amersfoort en Wageningen is er een seinstoring die naar verwachting rond 21.00 uur is opgelost.


Foto: Koen Brouwer

Bron: Nu.nl