Koningsdag zo goed als probleemloos verlopen

De Nederlandse Spoorwegen heeft maandag tot 14.00 uur ruim 160.0000 reizigers naar Amsterdam gebracht. In de hoofdstad vinden zowel vrijmarkten als diverse feesten plaats waar een hoop publiek op af is gekomen.

Op Amsterdam Centraal en Amsterdam Sloterdijk werden feestgangers via diverse looproutes naar het centrum of naar de feesten geleid, om alles in goede banen te laten verlopen is station Amsterdam RAI dit jaar gesloten geweest op Koningsdag.

De NS heeft samen met de Stichting Nederland Schoon en de gemeenten Amsterdam en Breda extra afvaleilanden geplaatst op de stationspleinen van Amsterdam Centraal, Amsterdam Zuid en Breda. Hiermee wordt voorkomen dat er zwerfafval op de stations ontstaat.

Zo goed als probleemloos verlopen

Zowel Koningsnacht als Koningsdag zijn zo goed al probleemloos verlopen. Zowel de NS als Arriva heeft voldoende materieel klaargezet om naar de grote steden in het land te kunnen gaan naar diverse vrijmarkten, feesten en festivals. Zo heeft vervoersbedrijf Arriva vanwege de komst van Koning Willem-Alexander met Koningin Máxima twee extra treinstellen voor reizigers ingezet op de Merwedelingelijn tussen Geldermalsen en Dordrecht, deze zijn uit het traject van de Vechtendallijn gehaald, de spoorlijn tussen Zwolle en Emmen.

Ook zijn er enkele treinen gestrand vanwege een ruk aan de noodrem. Hierdoor liep een trein naar Amsterdam vertraging op nadat drie jongens de trein bij het station van Heemstede-Aerdenhout lieten stoppen. De politie heeft de jongeren, waarbij ze tevens worden verdacht van openlijke geweldpleging, opgepakt.

Ook in Beilen is er een kort opstootje in de trein geweest waarbij iemand een de noodrem heeft getrokken. Hier was uiteindelijk geen assistentie van de politie voor nodig.

Bron: AD