Drie vervoerders in race voor concessie Kamperlijntje

Er zijn drie vervoersbedrijven in de race voor de nieuwe concessie van het Kamperlijntje, de spoorlijn tussen Zwolle en Kampen.

Het gaat om de bedrijven Syntus, NS Reizigers en Arriva Personenvervoer Nederland B.V. die treinen willen laten rijden op het traject.

De komende tijd zal onder leiding van demissionair gedeputeerde G.J. Kok en z'n mogelijke opvolger Monique van Haaf (VVD) worden beoordeeld of de eisen in de aanbesteding wel worden gehaald. Uiteindelijk wordt er verwacht dat er aan het begin van juni dit jaar een defintief besluit wordt genomen aan wie de concessie voor de komende vijftien jaar wordt gegund.

In 2017 zal er gestart worden met de nieuwe concessie die nu nog in handen in van de de provincie Overijssel die er met NS-treinen rijdt. Ook voor de spoorlijn tussen Zwolle - Enschede loopt inmiddels een aanbesteding naar een nieuwe concessiehouder, die nu tot 2017 nog in handen is van de provincie.

De provincie Overijssel nam het Kamperlijntje in 2005 van het Rijk over. Het traject Zwolle-Enschede is door de provincie Overijssel in december 2014 van het Rijk overgenomen.


Drie vervoerders in race voor concessie Kamperlijntje (foto: Treinenweb)

Bron: De Stentor