Mogelijke doorstart voor Autoslaaptrein

Mogelijk zal de Autoslaaptrein een doorstart maken, hoewel de kansen tot nu toe nog gering zijn. Op dit moment is de Treinreiswinkel in gesprek met diverse partijen om het vervoer naar Italië in de zomer van dit jaar te kunnen over te kunnen nemen. Uiterlijk dinsdag 21 april moet duidelijk worden of dit zal gaan lukken.

Als de Treinreiswinkel er in slaagt om de Autoslaaptrein te redden, dan zal de trein per 1 mei toch gewoon kunnen gaan rijden. De klanten die bij het reisbureau hebben geboekt, zijn geïnformeerd.

Enkele dagen geleden werd bekend gemaakt dat de uitbater van de Autoslaaptrein, EETC, er de stekker uit trekt. Het bedrijf heeft dit jaar weliswaar veel meer boekingen binnengekregen, maar de kosten zijn explosief gestegen.

Zo verhoogde ProRail de tarieven met 50% en vragen ook buitenlandse spoorwegmaatschappijen tot 30% meer. Daar komt nog bij dat de treinen door Zwitserland moeten en de Zwitserse frank 28% duurder is geworden. "Er is geen sluitende exploitatie meer te realiseren en de verliezen gaan te ver oplopen. We kunnen onze klanten moeilijk honderden euro`s extra vragen", aldus directeur Leo Weeber in een verklaring.

Bron: Treinreiziger