Geluidsschermen langs spoor tussen Arendskerke en Kloetinge

Spoorbeheerder ProRail plaatst op zes locaties tussen de Zeeuwse plaatsen 's-Heer Arendskerke en Kloetinge geluidsschermen langs het spoor. Hiermee moet de overlast voor aanwonenden worden teruggedrongen.

Op korte termijn hoeven de bewoners nog niks te verwachten gezien de bouw pas in het vierde kwartaal van volgend jaar plaats gaat vinden. Uiteindelijk moet in de 2017 de bouw van de geluidswerende muur voltooid zijn.

Dinsdagavond werden de plannen voor de omwonenden gepresenteerd tijdens een informatieavond.  het gaat niet alleen om een geluidsscherm, maar ook andere geluidsdempende maatregelen, waaronder raildempers en verouderde dwarsliggers waar het spoor op ligt. Ook zullen sommige woningen voorzien worden van nieuwe gevel-isolatie.

Geluidsschermen

De geluidsschermen worden maximaal anderhalve meter hoog en uitgevoerd in donkergroen aluminium waar een klimop tegen zal groeien. Op die manier moet uiteindelijk grafitti worden geweerd. De schermen komen op vierenhalve meter vanaf het midden van twee spoorstaven en leveren een geluidsafname van vijf tot tien decibel op. 

Bron: PZC