Hinder op het spoor door harde wind

Het treinverkeer heeft redelijke last van de harde wind. Op enkele plekken zijn er meldingen van omgewaaide bomen op het spoor. Ook rijdt de Intercity Direct tussen Amsterdam en Breda tot 16:00 uur met beperkingen vanwege mogelijke windstoten op de Moerdijkbrug.

Volgens de NS is er op dit moment sprake van ontregeld treinverkeer rond Zutphen, waar bij er geen treinverkeer is van en naar Brummen, Deventer, Lochem, Voorst-Empe en Vorden. Ook tussen Almelo en Hengelo, Zwolle en Heino, en Utrecht en Hilversum heeft een boom op het spoor voor hinder gezorgd. Tot halverwege in de middag zal het treinverkeer hier hinder van ondervinden.

Ook buitenlandse treinen zijn getroffen door het weer. Daarom rijdt de stoptrein tussen Landgraaf en Aachen Hbf niet, en is ook de ICE tussen Emmerich en Köln Hbf gestremd.

Tussen Leeuwarden en Grou-Jirnsum is sprake van een defecte bovenleiding hoewel niet duidelijk is of dit te maken heeft met de weersomstandigheden.

De NS raadt reizigers aan om vlak voor het vertrek de route te plannen en rekening te houden met mogelijke vertragingen. Zie ook onze actuele verstoringen-pagina.


Foto: Wikipedia