Agressieve reiziger slaat conductrices en agenten

Op het station in Barendrecht is een 30-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden nadat hij in de trein twee conductrices en enkele reizigers had aangevallen. Voorafgaand aan zijn aanhouding sloeg de man ook nog een politieagent in het gezicht.

De man werd door NS-personeel aangesproken nadat hij zijn voeten op de bank had geplaatst. Hierop ging de man uiteindelijk door het lint en viel hij de conductrice aan, waarbij ze werd geslagen tegen haar hoofd. Een tweede conductrice en enkele reizigers die door het geschreeuw zich naar de mishandeling snelden kregen eveneens klappen toe van de doorgedraaide man.

Op station Barendrecht stapte de man uit. Dankzij een alerte treinreiziger die de politie gealarmeerd was de dader snel gevonden. Bij zijn arrestatie verzette hij zich vervolgens waarbij ook een agent in het gezicht werd geslagen. met pepperspray in de ogen werd de man uiteindelijk afgevoerd naar het bureau. Ook hier vertoonde de man wederom agressieve trekjes waarna hij werd ingesloten.

De man zit nu vast en zal later worden verhoord. Het Openbaar Ministerie zal zich buigen over zijn vervolging. Justitie geeft hoge prioriteit aan de vervolging van verdachten van agressie of geweld tegen werknemers met een publieke taak, zoals conductrices en agenten. Ook zal in dergelijke gevallen de strafmaat hoger liggen.
 

Bron: Blik op nieuws