Arriva scoort goed tussen Tiel en Arnhem

Vervoersbedrijf Arriva blijft het goed doen op de Betuwelijn op de route Tiel-Elst-Arnhem. De reiziger beoordeelde de treinen met gemiddeld een 7,4. Het cijfer is afgelopen jaren stijgend nadat het vervoersbedrijf het traject eind 2012 heeft overgenomen van de Syntus.

In het laatste jaar dat de Syntus het traject bereed was het rapportcijfer een 6,7. Nadat de lijn overgedragen was aan Arriva steeg het cijfer naar een 7,3 wat het latere jaar een 7,4 werd.

De beoordeling over 2014 is in november en december gegeven door door 1.196 reizigers. Op het gebied van beschikbare zitplaatsen, klantvriendelijkheid van het personeel, lawaai, sociale veiligheid en informatievoorziening bij vertraging scoorde Arriva iets beter dan vorig jaar. De stiptheid van de treinen scoorde nu net wat hoger dan voorheen. Ook is het aantal reizigers dat last had van overlast in de trein iets toegenomen.

Een probleempunt op het traject is de frequentie: het is lastig dat in de daluren er maar eens per uur een trein tussen Tiel en Arnhem kan pendelen; een halfuursdienst zou die score van een 5,5 kunnen verhogen.

Bron: De Gelderlander