Mishandelaar NS-conducteur gepakt

De politie heeft de mogelijke dader gepakt van de voederbak-mishandeling van een NS-conducteur. Het gaat om een 29-jarige Schiedammer, die vorig jaar maart in een trein richting Rotterdam een conducteur hard op zijn hoofd sloeg met de metalen voederbak van zijn hond.

Het incident begon met een discussie over de hond van de verdachte. Deze liep vrij rond in de trein en was onaangelijnd. Hierop besloot de conucteur wat over te zeggen, wat uiteindelijk uitliep in een woordenwisseling met fatale afloop. Toen de trein aankwam op station Schiedam-Nieuwland, sloeg de verdachte de conducteur hard op zijn hoofd met de stalen voederbak en verliet vervolgens de trein. De conducteur moest zich onder doktersbehandeling in het ziekenhuis laten stellen om zijn hoofdwond te laten behandelen.

Vrij rondlopen

Na al deze tijd liep de dader nog steeds vrij rond, nadat het incident in maart van vorig jaar plaatsvond. Aan het begin van deze maand liet de politie een foto van de dader verspreiden via de media om hem alsnog op te kunnen pakken. En met succes, de dader is inmiddels opgepakt en zal zich binnenkort tegenover de rechter moeten verantwoorden.

Bron: De Telegraaf