Laatste dag oude spoor door Delft

Delft gaat vandaag zijn laatste dag in waarbij men nog over het oude hooggelegen spoor kan rijden en gebruik kan maken van het oude station. Vanaf aankomende nacht zal de laatste trein op feestelijke wijze uitgezwaaid worden door de inwoners van Delft en andere geintereseerden.

In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 februari zal de speciale laatste ingezette trein om exact 1.25 uur vanaf station Delft vertrekken in de richting van Den Haag HS. Deze trein is alleen beschikbaar voor deelnemers van een speciale wedstrijd en de pers. De bus brengt de media weer terug naar Delft.

De avond van de laatste trein (zaterdagavond 21 februari) zal het viaduct in de spotlights worden gezet zodat alle geintereseerden foto's kunnen maken en de laatste trein kunnen aanschouwen.

Buitendienststelling spoor

Vanaf aankomende nacht 22 februari t/m 27 februari zal het spoor tussen Schiedam en Den Haag buiten dienst zijn gesteld zodat ProRail de sporen kan aanleggen naar het nieuwe station en de nieuwe overdekte tunnelbakken waarin de perrons zijn gevestigd.

  • Zie ook onze review over het nieuwe stationsgebouw van Delft

Reisadvies

 Reisadvies

In plaats van treinen, zullen er in deze periode NS-bussen rijden:

  • tussen Schiedam Centrum - Delft - Den Haag HS  en tussen Delft Zuid en Delft rijden NS-Snelbussen
  • tussen Delft - Rijswijk - Den Haag Moerwijk - Den Haag HS - Den Haag Centraal rijden NS-Stopbussen.
  • op het Nachtnet Rotterdam Centraal - Delft - Den Haag HS rijden NS-Snelbussen

Reist u via het traject Schiedam Centrum - Den Haag Centraal dan kunt u omreizen of reizen met een andere vervoerder, hiervoor is geen NS-abbonement geldig.

  • Rotterdam Centraal - Den Haag Centraal: u kunt omreizen via Gouda
  • Delft - Den Haag HS: u kunt gebruikmaken van HTM-lijn 1.

De NS laat weten dat de reiziger een extra reistijd van 30 kan verwachten, en extra drukte kan verwachten.

De Intercity Direct zal bovendien van 22 tot en met 27 februari tijdens de daluren toeslag-vrij zijn, op aandringen van Rover.