Problemen rond station Hillegom niet veroorzaakt door vuurwerkbom

De problemen dinsdagmiddag op het spoor rond station Hillegom zijn toch niet veroorzaakt door een vuurwerkbom. Dat blijkt uit onderzoek van de politie. Uit onderzoek is gebleken dat er enkele metalen platen van de loopbrug tegen de bovenleiding zijn gevallen, waarbij er een enorme knal ontstond.

Getuigen hoorden een harde knal waarna enkele metalen platen boven het spoor op de rails terecht waren gekomen. Hierdoor raakte het treinverkeer tussen Haarlem en Leiden enige uren ernstig ontregeld. Eerst werd gedacht vanwege de knal aan een vuurwerkbom.

Getuigen hadden twee personen op de loopbrug boven het spoor gezien kort voor de knal. De politie kon op basis van goede signalementen de twee mannen (22, 37 jaar oud) uit Hillegom aanhouden. Terwijl andere agenten technisch onderzoek hebben gedaan op het spoor. Er bleek geen sprake te zijn van enige explosieven of vuurwerk.

Volgens verklaringen van het tweetal zou een metalen deel van de loopbrug zijn afgebroken nadat iemand erop wou staan, om een verloren pasje op te pakken. De twee mannen renden daarop van schrik weg, waardoor enkele getuigen het tweet als verdachte zagen.

Ze werden gisteravond nog in vrijheid gesteld, waarmee het onderzoek is beeindigd.

Bron: Dichtbij (Duin en Bollenstreek)