Station Nijmegen Goffert op 14 december open

Op 14 december gaat station Nijmegen Goffert open voor reizigers. Het station zal na 11 maanden bouwen, binnen tijd, budget en volgens plan worden opgeleverd door ProRail. Er wordt nu nog even flink doorgepakt. Reizigers krijgen deze zaterdag daarom nog 1 keer te maken met hinder.

Vanwege de werkzaamheden aan het spoor en perrons is er deze zaterdag 22 november geen treinverkeer mogelijk tussen Nijmegen en Oss. Tussen Arnhem en 's-Hertogenbosch wordt geadviseerd omreizen via Utrecht Centraal. En tussen Nijmegen en Oss zullen er bussen worden ingezet.

Komende tijd wordt door ProRail en aannemer Dura Vermeer gebruikt om het station helemaal klaar te stomen voor de eerste reizigers. Trappartijen worden afgebouwd, leuningen gemonteerd, het spoor op orde gebracht. In de nachten monteert ProRail vertrekseinen voor treinen en het plafond van het viaduct krijgt nieuwe beplating.

Start bouw begin 2014

In januari 2014 is gestart met de bouw van station Nijmegen Goffert. Stadsregio Arnhem Nijmegen en gemeente Nijmegen financieren dit. Het budget bedraagt 13,5 miljoen euro. Na de opening heeft de aannemer, zoals gepland, tot april 2015 voor restwerkzaamheden, zoals beplanting van het talud.

Bij een nieuw stedelijk knooppunt hoort een modern en goed bereikbaar station. Dat wordt station Nijmegen Goffert: een nieuw station op het traject tussen Nijmegen en Den Bosch. De omgeving is sterk in ontwikkeling en wordt een belangrijke ontmoetingsplaats, waar ook gewoond en gewerkt kan worden. Door de komst van het station wordt de bereikbaarheid van het gebied sterk verbeterd.
Goed bereikbaar

Station Nijmegen Goffert komt te liggen tussen de stations Dukenburg en Nijmegen, op het viaduct over de westkant van de Neerbosscheweg dat grenst aan het NXP-terrein. Het station wordt goed bereikbaar voor fietsen, voetgangers, bussen en auto's. Het station is voorzien van liften.

Bron: ProRail