SNCF controleert treintickets met Google Glass

Het voorbeeld van een slimme bril in dagelijks gebruik (Foto: Toms Guide)
Het voorbeeld van een slimme bril in dagelijks gebruik (Foto: Toms Guide)

Conducteurs van de TGV-trein van Parijs naar Béziers hebben donderdag meegedaan aan een proef waarbij de kaartjes gecontroleerd werden met Google Glass. Volgens de nieuwspagina Le Parisien ging het om een eenmalig experiment waarbij ze de status van een gescande treinticket op de Glass konden zien.

Reizigers die de trein in wilden moesten hun ticket laten scannen bij één van de controleurs. Dit scannen ging zoals gewoonlijk met een draagbare handscanner. De status van het ticket konden ze vervolgens uitlezen op de Google Glass. Een rode melding gaf aan dat het ticket niet klopte, en een groene melding gaf aan dat alles oké was, en dat de reiziger in kon stappen.

Eenmalig experiment

Volgens de Franse Spoorwegen (SNCF) zou het om een éénmalig experiment gaan, waarna ze gaan evalueren of de proef doorgezet zal worden. Al eerder heeft het spoorwegbedrijf al een proef met de moderne bril gedaan waarbij reizigers via een speciale app Engelse informatie kregen bij het boeken van een ticket op de Franstalige website van het spoorwegbedrijf.