Paniek in trein na messentrekkende man

In de intercitytrein tussen Breda en Rotterdam is vanmiddag paniek uitgebroken, nadat een man een mes had getrokken bij een ruzie. De trein werd stilgezet op station Dordrecht waar de man werd gearresteerd.

Tijdens dit rit kregen een aantal jonge toeristen om onbekende redenen aan de stok met de man, waarna er een vechtpartij uitbrak. Hierbij is één van de toeristen gewond geraakt aan zijn lip, en haalde de man een mes tevoorschijn. Hierbij ontstond er enige paniek in de trein. Een passagier die te hulp schoot heeft de ruziemakers uit elkaar gehaald. 'Hartstikke eng, als iemand een wapen trekt en je geen kant op kunt,' zegt een getuige. De dader bleek tijdens de vechtpartij het mes niet te hebben gebruikt.

Uiteindelijk werd de trein op het station van Dordrecht stilgezet waarna de messentrekker door de politie kon worden opgepakt. Ook enkele toeristen kregen de mogelijkheid een verklaring te geven, hoewel zij in gebrekkig Nederlands aangaven het liefst direct door te willen reizen naar Amsterdam.

De trein kon na ongeveer een kwartier vertraging weer verder rijden in de richting van Rotterdam.

Bron: Algemeen Dagblad