Brand in trein stremt treinverkeer tussen Purmerend en Hoorn

Een brand in een intercitytrein tussen Hoorn en Purmerend Overwhere heeft er voor gezorgd dat het treinverkeer enige tijd gestremd is. De brand brak uit in een schakelkast in de trein waarna alle reizigers geëvacueerd werden. Niemand raakte gewond.

De brand ontstond in de achterste wagon omstreeks 12:30 waarbij er een hoop rook vrij kwam. De intercitytrein werd hierop stilgezet bij de spoorwegovergang bij Kwadijk.

De brandweer die vanwege een oefening toevallig al in de buurt was heeft de brand in de schakelkast geblust. De passagiers zijn naar het achterste deel van de trein gestuurd. De eerste wagon is daarna geventileerd. "Er waren 200 mensen aan boord," aldus een woordvoerster van de Veiligheidsregio. "Zij worden gefaseerd door Prorail met bussen naar station Zaandam gebracht."

Naar verwachting zal het treinverkeer rond 19:00 uur vanavond weer op gang komen. Vanwege veiligheidsredenen is de bovenleiding vanwege dit incident uitgeschakeld.

Veiligheidsoefening

Opmerkelijk is dat de hulpdiensten woensdag al bezig waren met een oefening op het spoor tussen Purmerend en Kwadijk. De desbetreffende trein die in brand stond stopte per toeval enkele meters voor de oefening, waardoor de hulpdiensten zeer snel ter plaatse waren.