[upd] Bewoners Bedum ongerust over gevaarlijke spoorwegovergangen

De inwoners van het Groningse Bedum zijn bezorgd over de onbewaakte spoorwegovergangen in de wijk Ter Laan. Ze hebben een brief gestuurd naar ProRail en de provincie waarin ze hun zorgen kenbaar maken.

Vorige week waren de bewoners van Bedum en Winsum behoorlijk geschrokken, nadat er opnieuw een dodelijk ongeval plaats bij de onbewaakte overweg aan de Voslaan bij Winsum. Ze hebben in een brief aan spoorbeheerder ProRail gevraagd om de spoorwegovergangen veiliger te maken.

Met de komst van een nieuwe rondweg in het dorp hadden de bewoners al de hoop gevestigd dat ook de onbewaakte spoorwegovergangen aangepakt zouden worden. Maar hier was helaas geen sprake van. Ook hebben ze al eerder aan de bel getrokken vanwege de gevaarlijke situatie.

De inwoners voelen zich nu machteloos en hopen dat ze op korte termijn in gesprek kunnen komen met ProRail, de provincie en de gemeente Bedum.

VVD: 'Snel aanpakken'

VD-Tweede Kamerlid Betty de Boer vindt dat de onbewaakte spoorwegovergangen in de provincie Groningen sneller moeten worden aangepakt. Het Kamerlid eist actie van staatssecretaris Wilma Mansveld (PvdA) van Infrastructuur en Milieu. 'Het is niet langer langer verantwoord dat deze spoorwegovergang onbeveiligd blijft. We zijn al te laat en het moet nu zo snel mogelijk gebeuren.'

Volgens het Kamerlid zouden alle 24 onbeveiligde overwegen in de pronvincie Groningen worden aangepakt en verbeterd. Hiervoor is geld nodig die mogelijk uit een speciaal geldpotje uit Den Haag zou kunnen komen.

Bron: RTV Noord