'Ja'-woord bij huwelijksaanzoek in de trein

Een huwelijksaanzoek wordt vaak op speciale momenten gedaan, zo ondervond reizigster en journalist Elisabeth van den Hoogen toen ze afgelopen zondag in de stoptrein van Utrecht Overvecht naar Amersfoort zat.

Halverwege de reis klonk rond 9:55 over de omroep in de trein dat er een speciale boodschap zou komen. Hierop besloot Elisabeth direct de omroep op te nemen met haar telefoon, uiteindelijk klonk er door de trein een officieel huwelijksaanzoek die bestemd was voor Kees.

Elizabeth vertelt het verhaal tegenover Treinenweb: "Door de intercom werd aangekondigd dat er een speciale boodschap zou komen. Ik ben radioverslaggever, dus was meteen alert, en deed mijn opname-knop van de Iphone aan, maar er kwam nog niets. De speciale boodschap was mislukt, bleek ook toen er een blozende dame de coupe doorliep en wij moesten zeggen: we hebben het niet gehoord." Hierop werd een nieuwe poging gedaan,die de verslaggeefster uiteindelijk op heeft kunnen nemen.

Ze vervolgt het verhaal dat dezelfde blozende dame weer door de coupe kwam aangelopen, waarop een oudere man enthousiast opstond, haar omheldse en zei: Ik heet Kees, maar ik ben al getrouwd".

Uiteindelijk heeft Elisabeth van de conducteur van de trein vernomen dat de daadwerkelijke Kees zich inmiddels al gemeld had en daarbij het Ja-woord gezegd zou hebben.

Klik hier voor het audiofragment van de omroep in de trein.