Ruim 25.000 bezoekers op SpoorParade

De eerste vier dagen van de SpoorParade Amersfoort trokken in totaal ruim 25.000 bezoekers. Tijdens dit zes-daagse evenement laten zestig spoorbedrijven divers spoormaterieel en interessante spoortechnieken uit de hele wereld zien. Ook vinden er demonstraties plaats, is er veel materieel te bezichtigen en is er voor kinderen volop wat te doen.

De SpoorParade werd afgelopen donderdag officieel geopend door de Amersfoortse burgemeester Lucas Bolsius en spoorliefhebber Erik de Zwart die voor de gelegenheid op enkele dagen tijdens het evenement de jas van de Spoorburgemeester aan mocht trekken.

Activiteiten

Bezoekers zagen afgelopen dagen treinenshows, konden plaats nemen achter 'het stuur' van oude en nieuwe treinen en bezochten exposities over de spoorgeschiedenis van Nederland. Kinderen konden ervaren hoe het is om op de trein of aan het spoor te werken en mochten met alle treinen spelen, van 100 gram tot 100 ton. Doordat de Spoorparade veel binnenlocaties heeft, hadden bezoekers weinig last van de regen.

Blij verrast

De organisatie is blij verrast met de hoge opkomst en spreekt over een succesvol verloop van het tijdelijke themapark. Op de openingsdag trok de SpoorParade 3.400 bezoekers. Op vrijdag waren dat er 4.200. Met name in het weekend waren er extra bezoekers: op zaterdag 8.600 en op zondag werd zelfs de 10.000e bezoeker geteld voor deze dag. De SpoorParade duurt nog tot en met dinsdag en is geopend van 10.00 tot 18.00 uur, en bevindt zich bij de oude Wagenwerkplaats op loofafstand van station Amersfoort. Tickets zijn te koop via de website van de organisatie of bij de kassa voor het terrein.


Foto: NS

Bron: ProRail