Stations mijden uit angst terrorisme 'onverstandig'

Burgers in ons land moeten trein- en metrostations niet gaan vermijden uit angst voor terroristische aanslagen. Dat zeggen terrorismedeskundigen vrijdag in Trouw.

Doordat Nederland aangegeven heeft om mee te doen met de strijd tegen de Islamitische Staat (IS) is de dreiging van terrorisme flink toegenomen. Veiligheidsexperts zeggen dat burger hier niks tegen hoeven doen.

"Maar voor de gemiddelde Nederlander verandert er niets", zegt Liesbeth van der Heide van het Centrum voor Terrorisme en Contraterrorisme tegen de krant.

Van der Heide noemt het onverstandig van burgers om trein- en metrostations te gaan mijden, omdat dat voor de hand liggende doelwitten zouden zijn. "Het gaat groeperingen als IS om het zaaien van angst. Als mensen stations gaan mijden, hebben zij hun doel al half bereikt."

De Iraakse premier Haider al-Abadi waarschuwde donderdag dat de IS mogelijk van plan is aanslagen te plegen op metro-stations in de Verenigde Staten en Parijs. De Iraakse veiligheidsdiensten zouden dit hebben ontdekt.

Bron: Nu.nl